Oppfinnelser


Thomas Edisons oppfinnelser var med å prege utviklingen av den industrielle revolusjonen. Han jobbet i hovedsak med å videreutvikle og forbedre teknologiske produkter som allerede eksisterte.
Det var et færre antall originale ideer og oppfinnelser. Derimot mye av forskningen hans gikk ut på å forbedre og markedsføre det som allerede var oppfunnet. Han videreutviklet eldre konsept fra forskere som da ikke hadde de tekniske evnene til å utføre ideene sine på en markedsførbar måte. Et eksempel på dette er lyspæren.

Konseptet om å ha en glødende tråd inni en glasskule for å skape lys var det ikke han som kom med, men han var det første forskeren til å lage en brukbar lyspære. De første lyspærene varte bare i noen sekunder før glødetråden brente opp, men hans kunne brenne i 13 timer.
Han bygde en prototype, som både han og flere andre har forsket på og forbedret gjennom tidene. 


Edison innså at ingen ville kjøpe lyspæren hvis de ikke hadde tilgang til strøm. Lyspæren virket ikke uten strøm. Derfor måtte han finne en måte å frakte strøm på. Han hadde ansatte som hjalp han med å forske og bygge kretser med flere komponenter, som brytere og ledninger. Målet var et effektivt strømleveransesystem som fabrikker og vanlige husholdninger kunne bruke til å gi strøm til lyspæren hans. Forskningen hans resulterte blant annet i mer effektive generatorer.

I dag er vi fullstendig avhengige til strøm. Uten forskningen på elektrisitet ville

Det var flere forskere som står bak mange små og store oppfinnelser og oppdagelser. Oppfinneren eller oppdageren av elektrisitet kan ikke defineres fordi ordet har et så stort omfang. Men Edison var med på å forske på hvordan man kan utvinne energi og bruke det i industrien. På en måte kan vi si at oppfinnere, forskere og vitenskapsmenn inspirerte hverandre. De bygde videre på hverandres ideer, samarbeida, og motiverte hverandre gjennom konkurranse.











Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen